Råskinnet 2017

Publisert 06.05.17


Solen skinner. Erle Nygjerde, Oscar Beck og Anton Beck fra Oslo Stupeklubb har høyt adrenalin. Denne gangen har de ikke vært på stupekonkurranse. De har nettopp gjennomført sitt første Råtass/Knøttetass løp.


Anton var først ut i ilden. Han løp sammen Sunniva Antonsen fra Svømmeklubben Speed og 300 andre deltagerne i gruppen Knøttetassene (alder 6-9 år). De løp 1 km gjennom skog, vann og gjørme.


-Jeg var litt redd for å falle med en gang siden det var så mange med, sier Anton, men det gikk bra.


Hvordan syns du løypen var? Var det vanskelig?


-Nei, jeg syns den var litt enkel. Det var gøy å løpe gjennom sumpen og gjørma, fortsetter Anton. Det var der jeg ble mest skitten.


Anton smiler bredt. Med medalje rundt halsen og vannflaske til premie er han meget fornøyd. Både med egen innsats og dagen i sin helhet. Han gleder seg allerede til neste år.

Det var første gang også for Erle og Oscar, som stilte i henholdsvis Råtassen klasse Jenter 12-13 år (144 deltagere) og gutter 10-11 år (134 deltagere). Råtassen er en lenger løype. 3 km gjennom noe mer kupert terreng, myr, dypere vann og enda mer gjørme.

-Det var faktisk veldig gøy, forteller Erle, selv om det var slitsomt og tungt og ganske så gjørmete. Jeg disponerte kreftene bra, forsetter hun. Neste år blir det nok lettere for da vet hva jeg hva jeg går til. Da skal jeg gi enda mer.

Oscar nikker. Han er enig. Han synes også det var en tøff løype, men også veldig gøy.

-Jeg hadde ett mål og det var å komme før Madelen Antonsen fra svømmeklubben Speed. Hun er ett år eldre enn meg og løp sammen Erle. Jeg klarte målet mitt med 2 hele minutter.

Oscar ser ned på bena sine. Mange små røde riper og små sår kan skimtes gjennom gjørma som er klistret til leggene.

-Det var litt vondt å bli pisket av greiner på våte og gjørmete bein. Neste år skal jeg ha lange bukser, sier han.

Erle nikker enig. Hun også har mange små rifter på bena.

-Jeg løp nesten hele veien, fortsetter Oscar. På slutten ble jeg så sliten at jeg måtte ha tunga hengene ute, ler han. De andre ler med.

Gjørmete og gjennomvåte fra topp til tå. Likevel brede smil om munnen. Dette har tydelig vært en artig opplevelse. Og de har alle god grunn til å være stolte og fornøyde med egen innsats.

Gratulerer Erle, Oscar og Anton.


Dere er noen skikkelig råtasser!